Това коментира в Здравей, България , министър на правосъдието в служебното

...
Това коментира в Здравей, България , министър на правосъдието в служебното
Коментари Харесай

Стоилов: Нямал съм илюзии, че ВСС ще приеме предложението ми за отстраняването на Гешев


Това разяснява в " Здравей, България "  , министър на правораздаването в служебното държавно управление по отношение на решението на Висш съдебен съвет, че искането за предварително освобождение на Иван Гешев е неприемливо.

" За мен това обсъждане в публичен проект извърши своето предопределение, тъй като хората, които се интересуват схванаха защо става дума - чуха претекстове, причини и видяха резултати ", разяснява още министърът. Но, отхвърли тезата, че настояването е било единствено с цел да се " шуми " по тематиката.

Стоилов е уверен, че в Конституцията и в правосъдните закони на страната съдържат инструменти, посредством които могат да се слагат под въпрос отговорността на тримата висши в правосъдната власт, в това число и основния прокурор.

" Опитът да се прекрати този въпрос още на етапа на допустимост демонстрира, че има мощно терзание в болшинството от Висш съдебен съвет тази тематика да продължи да бъде обсъждана и да се навлезе в нейната същност. Защото в случай че в действителност има по-нататъшно разискване, там към този момент може да се спори до какъв брой е основателно едно или друго искане, защото аз показах всички тези учредения, съдържащи се в самата Конституция. А точно - тежко нарушаване, редовно несъблюдение на служебни отговорности, както и дейности които накърняват престижа на правосъдната власт ", посочи.

" Тези хора се пробваха да изнесат доста напред щита, който да бъде подложен пред основния прокурор, с цел да не може никой след мен да повтори това деяние. В България няма недосегаеми лица и някои мощно бъркат самостоятелност на правосъдната власт с недостижимост ", акцентира още той.

изясни, че с част от членовете на Висш съдебен съвет има не просто разлики по обстоятелствата, само че и концептуални разлики. " Някои от тях схващат разделянето на управляващите, като неспособност едната да се занимава с това, което прави друга ", уточни той.

" Конституцията би трябвало да се отбрани и да се потърсят благоприятни условия за нейното пояснение по тези противоречиви въпроси. Висш съдебен съвет има опция да ползва тези текстове, както реши. Един от огромните проблеми на нашата система е незадоволителната предвидимост на правосъдните актове. Когато правораздаването не е задоволително предвидимо, у хората се основава чувството, че това е някаква мистична активност и има други ползи, които движат решенията ", сподели още правосъдният министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР